Imate kakšno vprašanje? Pokličite nas +386 1 8100 100
Zakaj VoIP?

Zakaj podjetja prehajajo na VoIP? Ker IP telefonija močno znižuje stroške  klicev in ponuja večje število novih funkcij, ki povečujejo produktivnost zaposlenih in  lajšajo vsakodnevno poslovanje.  VoIP lahko namreč z eno samo aplikacijo  zadosti vsem IT potrebam  podjetja in omogoča dosegljivost zaposlenih  na interno številko kjerkoli.

Zasledimo jo lahko na večjih ameriških letališčih, v trgovinah, podjetjih... skratka IP telefonija po svetu postaja standard sodobnega poslovanja. V SoftNET-u smo za Vas konstruirali različne sistemske rešitve IP telefonije (tako za manjša kot tudi za večja podjetja -multinacionalke), ki so združjive z najbolj razširjenima standardoma H.323 in SIP.

 

Prednosti VoIP

 

1. DODATNA FUNKCIONALNOST

 • Nove storitve z dodano vrednostjo – te omogočajo povečanje produktivnosti zaposlenih, in sicer zaradi integracije z ostalim programskimi rešitvami (ERP, CRM, Outlook …), ter enostavno administracijo telefonskih klicev
 • Po internem telefonu lahko govorite tudi izven pisarne – danes ste lahko v eni državi, jutri v drugi, pa ste še vedno dosegljivi na isto interno številko in ne samo na mobilni telefon, katerega uporaba je še vedno predraga. Potrebujete le dostop do omrežja internet, da se lahko s telefonom na prenosnem računalniku povežete na svojo hišno centralo. S tem pridobite interno številko in vse funkcije centrale, kot da bi se nahajali v pisarni matičnega podjetja.
 • Telefoniranje s prenosnega računalnika ali dlančnika - Za telefoniranje sploh ne potrebujete telefona, z namestitvijo programskega odjemalca je dovolj že prenosni računalnik ali celo dlančnik.

 

2. STROŠKOVNA UČINKOVITOST

Združevanje podatkov omogoča, da telefonski pogovori potujejo skozi podatkovno omrežje v IP paketu. S tem se izognemo uporabi PSTN omrežja (javno telefonsko omrežje). Rezultat se izrazi v nižjih telefonskih računih, s čimer se investicija povrne.

 • Brezplačni klici znotraj omrežja SoftNET
 • Nižje cene pogovorov v primerjavi s TS
 • Prihranek pri mesečni naročnini
 • Minimalni stroški priklopa novih telefonskih priključkov in nadgradnje sistema

 

3. ENOSTAVNOST in FLEKSIBILNOST

 • Enostavna uporaba – način telefoniranja ostane nespremenjen
 • Enostavna nadgradnja IP sistema – z minimalnimi stroški lahko kadarkoli želite oz. potrebujete, uvedete nove storitve (npr. video konferenca)
 • Enostaven prenos telefonske številke – sistem naslavljanja IP protokola, ki ga vsebuje sistem IP telefonije, omogoča vsakemu zaposlenemu, da obdrži svojo številko ob spremembi delovnega mesta.
 • Enostavno upravljanje z infrastrukturo - s pomočjo združenega sistema informacij lahko prenesete na to edinstveno arhitekturo različne baze podatkov, aplikacije, strežnike, omrežna orodja in drugo. Ta način v veliki meri poenostavlja upravljanje omrežja in njegovo uporabo.
 • Ohranitev telefonske številke – s prehodom na IP telefonijo lahko obdržite stare telefonske številke.

 

 

Več informacij

Za več informacij nas pokličite na:

+386 1 8100 100

Kontaktirajte nas
© Copyright 1996-2020, SoftNET vse pravice pridržane
Oblikovanje & izdelava Kabi d.o.o.