Imate kakšno vprašanje? Pokličite nas +386 1 8100 100
Zadnje novice

Prejeli smo strokovno nagrado globalnega operaterja Telefónica

 

 

Počaščeni smo, da smo prejeli nagrado svetovno priznanega operaterja Telefonica. Nagrada “Best in Class” (Najboljši v razredu) je podeljena za inovativne tehnološke dosežke na področju telekomunikacijskih operaterjev v veleprodajni sferi.

Nagrado smo prejeli za integracijo njihovega telekomunikacijskega sistema z našim. Rešitev, ki smo jo razvili bo ugodno vplivala na njihov delovni proces. Omogočila bi hitrejšo in učinkovitejše reševanje težav in nalog (t.i. ticketing sistem).

Naslednja naloga, ki smo si jo zadali je napreden telekomunikacijski sistem z vsemi dostopnimi lokacijami ter njihovimi povezavami.

SoftNET je operater fiksne telefonije tudi v Makedoniji

Veseli smo, da smo postali tudi operater fiksne telefonije v Makedoniji. To bo močno olajšalo poslovanje vsem, ki poslujejo v več državah, saj lahko podporo za komunikacijsko infrastrukturo urejajo na enem mestu.

S tem, ko ima podjetje vso podporo na enem mestu, se jim ni potrebno ukvarjati s posameznimi operaterji v državah, kjer imajo pisarne. Za vso komunikacijsko infrastrukturo poskrbi en sam operater. Vsaka stranka oziroma podjetje ima skrbnika na katerega se obrne, ne glede na to, v kateri državi oziroma pisarni se ta pojavi.

Softnet je prvi slovenski operater, ki se je priključil stičišču internetnih ponudnikov v New Yorku

V podjetju Softnet smo se priključili na ameriško stičišče internetnih ponudnikov DE-CIX New York, na katerem je preko 400 drugih operaterjev, predvsem iz Severne in Južne Amerike. Smo prvi slovenski operater z neposredno prisotnostjo v ZDA. V podjetju Softnet smo tako prisotni na pomembnejših internetnih stičiščih (Internet Exchange) na treh kontinentih. Glavna prednost naše priključitve na omenjeno vozlišče je, da bodo naši uporabniki bistveno hitreje in brez vmesnih skokov lahko dostopali do virov, ki jih ponuja omenjenih 400 operaterjev. To je pri nas pomembno predvsem za velika podjetja, ki se recimo ukvarjajo s finančnimi storitvami ali te povezave uporabljajo za t. i. VPN povezave.

Ponujamo neposreden dostop do vsebin na Kitajskem

Oblak je postal oblika hrambe podatkov, ki se ji danes težko izognemo, z njim se srečujemo praktično vsi, če ne drugje pa pri vsakodnevni uporabi interneta. Obstaja tudi vedno bolj razširjena storitev, ki omogoča, da želene podatke naložimo na oddaljene strežnike, s tem pa fizično nismo več omejeni zgolj na uporabo  določenega računalnika, temveč lahko do informacij dostopamo in jih obdelujemo kjerkoli. Bolj znana ponudnika teh storitev na zahodu sta Amazon in Microsoft, v Aziji, predvsem na Kitajskem, pa sta to Alibaba Cloud in Tencent Cloud. Prvi predvsem zaradi svoje B2B platforme, drugi pa zaradi svoje WeChat aplikacije.

 
Večina ponudnikov omogoča hiter in neposreden dostop do najetih strežniških vsebin preko svojih partnerjev telekomunikacijskih operaterjev. V Softnetu smo pričeli nuditi storitev neposrednega dostopa t.i Alibaba Cloud express in Tencent Direct Connect do vsebin na Kitajskem. Ta storitev je za razvijalce v Evropi zelo pomembna, saj je mednarodni del spleta na Kitajskem precej počasnejši kot drugje po svetu, del spleta je pa onemogočen. S pomočjo teh storitev lahko razvijalci aplikacij za kitajski in Azijski trg dostopajo hitro do svojih vsebin in jih povezujejo z ostalimi deli svojih platform. V Sloveniji smo prvi operater, ki je pričel nuditi to storitev, seveda pa ciljamo na razvijalce aplikacij iz celotne Evrope. 
 

Udeležili smo se 23. NT konference

Tudi letos smo se udeležili največje slovenske tehnološko-poslovne konference NT. Konferenca se je odvijala med 22. in 24. majem 2018 v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu. 

Trije dnevi so minili izjemno hitro, vrnili smo se polni novega znanja, idej in zagona. Veseli smo, da smo stkali nova poznanstva ter obudili stara. Smo že v pričakovanju 24. NT konference 2019.

 

NTK-prostor    NTK-softnet

NTK-mrezenje    NTK-hostese

SoftNET je postal član združenja APNIC

Softnet je postal član APNIC (Asia-Pacific Network Information Centre). APNIC je azijski internetni register, ki usklajuje IP naslovni prostor in druge omrežne vire. Članstvo nam omogoča dostop do azijskih omrežnih virov in zmožnost zagotavljanja storitev v azijsko-pacifiški regiji.

Softnet se je pridružil velikanom v HKIX-u

Kot del globalne širitve je Softnet postal član internetnega centra v Hongkongu (HKIX). To omogoča uporabnikom Softnet storitev izboljšano delovanje v Azijskem omrežju in obratno. Za nas je to zelo velik dosežek, saj se HKIX uvršča kot najpomembnejši telekomunikacijski center v Aziji.

Udeležili smo se 22. NT konference

Microsoft NT konferenca je največja in osrednja slovenska tehnološko-poslovna konferenca. Udeležili smo se 22. NT konference, ki se je odvijala med 15. in 17. majem 2017 v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu. 

Kot dolgoletni partner NT konference se zelo dobro zavedamo, da moramo biti vedno v toku s tehnološkimi novostmi iz IT sveta. Nove trende in novosti so predstavili domači in tuji vrhunski strokovnjaki, tako iz tehnološkega kot poslovnega sveta. Tudi letos so organizatorji poskrbeli za odlično druženje in organizacijo na dogodku.

NTK-prostor    NTK-softnet

NTK-mrezenje    NTK-hostese

SoftNET dogodek: Integracija komunikacij v poslovnem okolju

V petek 24. marca 2017 smo organizirali strokovno izobraževalni dogodek z naslovom: Integracija komunikacij v poslovnem okolju. S tem namenom smo predstavili konkretne rešitve za celovito informacijsko podporo poslovnim procesom. Tako smopripravili tri strokovna predavanja na temo optimizacije stroškov in integracije komunikacij v podjetju. predavatelja Andrej Boštjančič in Stanko Gjuran sta predvsem izpostavila integracijo IP telefonije v obstoječe okolje oziroma v obstoječi CRM sistem. Gostujoči predavatelj iz partnerskega podjetja Citrix je poudaril pomembnost virtualizacije na podatkovnih vodih. Med razlogi, zakaj je smiselno vlagati dodatna sredstva za povečanje zanesljivosti in povezljivosti različnih lokacij, je izpostavil predvsem večjo produktivnost zaposlenih: »Vsako nedelovanje sistema povzroča motnje v poslovnem procesu, manjšo produktivnost in s tem izpad dohodka.«

Po samih predavanjih je sledila pogostitev z vinsko spremljavo. Za odlično pripravljeno hrano je poskrbelo podjetje Faladur. Za vinsko spremljavo pa vrhunska slovenska vina družinskega podjetja Širca-Kodrič.

Softnet na RISK konferenci

Tudi letos smo smo se udeležili tradicionalne RISK konference v Laškem. Vse udeležene vabimo, da obiščete naš razstavni prostor, kjer vam bomo predstavili naše novosti.

© Copyright 1996-2019, SoftNET vse pravice pridržane
Oblikovanje & izdelava Kabi d.o.o.