Imate kakšno vprašanje? Pokličite nas +386 1 8100 100
Zadnje novice

SoftNET je postal član združenja APNIC

Softnet je postal član APNIC (Asia-Pacific Network Information Centre). APNIC je azijski internetni register, ki usklajuje IP naslovni prostor in druge omrežne vire. Članstvo nam omogoča dostop do azijskih omrežnih virov in zmožnost zagotavljanja storitev v azijsko-pacifiški regiji.

Softnet se je pridružil velikanom v HKIX-u

Kot del globalne širitve je Softnet postal član internetnega centra v Hongkongu (HKIX). To omogoča uporabnikom Softnet storitev izboljšano delovanje v Azijskem omrežju in obratno. Za nas je to zelo velik dosežek, saj se HKIX uvršča kot najpomembnejši telekomunikacijski center v Aziji.

Udeležili smo se 22. NT konference

Microsoft NT konferenca je največja in osrednja slovenska tehnološko-poslovna konferenca. Udeležili smo se 22. NT konference, ki se je odvijala med 15. in 17. majem 2017 v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu. 

Kot dolgoletni partner NT konference se zelo dobro zavedamo, da moramo biti vedno v toku s tehnološkimi novostmi iz IT sveta. Nove trende in novosti so predstavili domači in tuji vrhunski strokovnjaki, tako iz tehnološkega kot poslovnega sveta. Tudi letos so organizatorji poskrbeli za odlično druženje in organizacijo na dogodku.

NTK-prostor    NTK-softnet

NTK-mrezenje    NTK-hostese

SoftNET dogodek: Integracija komunikacij v poslovnem okolju

V petek 24. marca 2017 smo organizirali strokovno izobraževalni dogodek z naslovom: Integracija komunikacij v poslovnem okolju. S tem namenom smo predstavili konkretne rešitve za celovito informacijsko podporo poslovnim procesom. Tako smopripravili tri strokovna predavanja na temo optimizacije stroškov in integracije komunikacij v podjetju. predavatelja Andrej Boštjančič in Stanko Gjuran sta predvsem izpostavila integracijo IP telefonije v obstoječe okolje oziroma v obstoječi CRM sistem. Gostujoči predavatelj iz partnerskega podjetja Citrix je poudaril pomembnost virtualizacije na podatkovnih vodih. Med razlogi, zakaj je smiselno vlagati dodatna sredstva za povečanje zanesljivosti in povezljivosti različnih lokacij, je izpostavil predvsem večjo produktivnost zaposlenih: »Vsako nedelovanje sistema povzroča motnje v poslovnem procesu, manjšo produktivnost in s tem izpad dohodka.«

Po samih predavanjih je sledila pogostitev z vinsko spremljavo. Za odlično pripravljeno hrano je poskrbelo podjetje Faladur. Za vinsko spremljavo pa vrhunska slovenska vina družinskega podjetja Širca-Kodrič.

Softnet na RISK konferenci

Tudi letos smo smo se udeležili tradicionalne RISK konference v Laškem. Vse udeležene vabimo, da obiščete naš razstavni prostor, kjer vam bomo predstavili naše novosti.

V 21. letu delovanja smo vstopili na trg mobilne telefonije

V sredo 2. februarja 2017 smo vstopili na slovenski trg kot tretji ponudnik virtualnega mobilnega omrežja (navidezni operater) oziroma kot sedmi ponudnik mobilne telefonije. Za ta korak smo se odločili, ker smo želeli zaokrožiti svojo že obstoječo ponudbo za srednje velika in velika podjetja ter jim ponuditi celostne telekomunikacijske storitve.

Naš cilj in vizija ostajata enaka in sicer, ponujati povsem personalizirane storitve hitro in učinkovito.

Vstop na trg mobilne telefonije smo naznanili s tiskovno konferenco, ki so se je udeležili tudi številni novinarji.

 

SoftNET podpira prihodnost interneta in varnosti

Risk konferenca, 09. in 10. marec v kongresnem centru Thermana Laško

V zadnjih letih je RISK konferenca postala eden izmed vodilnih dogodkov računalniške varnosti v Adriatic regiji. Udeležijejo se je inženirji in predstavniki izvršnega osebja podjetij iz regije. V zadnjem času se je veliko spremenilo na področju varnosti in varovanja podatkov. Pojavile so se poopularne nove tehnologijev obliki SaaS (Varnost kot storitev) in storitve v oblaku (cloud computing), zeleno računalništvo, itd.

Govorniki Risk konference so strokovnjaki iz dobro poznanih podjetij, ki se ukvarjajo s svetovanjem in IT varnostjo, kot so: GARTNER, SAFENET, INTEL-MCAFEE, HP ENTERPRISE SECURITY, RIVERBED, WEBSENSE, SOURCEFIRE, QUALYS, GUIDANCE SOFTWARE, OBSERVEIT, XIRRUS ter tudi lokalni sistemski integratorji s študijami primerov in najboljšimi praksami. Prezentacije so v angleškem jeziku.

Več o konferenci ...

SoftNET je ponovno ponosen sponzor te konference. Pridite in nas obiščite, veseli bomo vaših vprašanj. 

 

SoftNET in informacijska varnost

Konferenca INFOSEK, 18. do 20. novembra 2015, hotel Perla, Nova Gorica

Od 18. do 20. novembra 2015 v mestu vrtnic - v hotelu Perla,  poteka največji dogodek s področja informacijske varnosti - KONFERENCA INFOSEK, katere sponzor je SoftNET.

Največji dogodek v Sloveniji na področju informacijske varnosti udeležencem ponuja, da se seznanijo z najnovejšimi trendi in spoznanji, ki jih prinaša informacijska varnost, tako v slovenskem kot tudi širše, v evropskem prostoru, saj poleg slovenskih predavateljev gosti tudi ugledne tuje strokovnjake. Ker se v SoftNET-u zavedamo pomena informacijske varnosti, smo se tudi letos kot že vrsto let prej, odločili da podpremo to edinstveno konferenco, ki zvišuje ozaveščenost o kar najboljši informacijski varnosti, ki nam je trenutno na voljo.

Več o samem dogodku si lahko preberete na straneh http://www.infosek.net.

 

 

SoftNET povezuje logistiko

Logistični kongres, 14. do 16. oktober, kongresni center Habakuk, Maribor

Od 14. do 16. oktobra v kongresnem centru Habakuk v Mariboru poteka logistični kongres, ki ga v sodelovanju s podjetjem SoftNET organizira Planet GV.

SoftNET kot regionalni operater in logistična dejavnost imata veliko skupnega, saj oba povezujeta podjetja in skrbita da se podatki oz. blago širijo po celotni regiji. Seveda po čim hitrejših in varnih poteh.

Več o samem kongresu najdete na www.logisticnikongres.si/. Vabljeni, da nas obiščete na našem razstavnem prostoru.

 

Energetska učinkovitost podatkovnih centrov

Konferenca DATA center,4. junij, Kongresni center Mons, Ljubljana

V četrtek, 4. junija 2015 bo v  Monsu v Ljubljani potekala konferenca DATA CENTER 2015, katere rdeča nit bo letos energetska učinkovitost. Na konferenci bo prisoten tudi SoftNET, ki kot sponzor podpira razvoj sodobnih, energetsko učinkovitih podatkovnih centrov, zato vabljeni, da nas obiščete na našem razstavnem prostoru.

Zanesljivi in na izpade odporni podatkovni centri so eden od osnovnih pogojev za zagotavljanje neprekinjenega poslovanja velike večine sodobnih podjetij, saj so le ta v preteklosti postala vitalno odvisna od delovanja informacijskih sistemov. V svetu so podatkovni centri postali ena od najhitreje rastočih panog na področju IKT. A.T. Kearny pričakuje, da bo ta del IKT tržišča v Evropi do leta 2020 rasel s 6% letno. In bo leta 2020 vreden 270 milijard EUR. Posebno vlogo pri tem pa bo imela energetska učinkovitost centrov. Zato želijo v Palsitu na letošnji konferenci dati poseben poudarek tehnologijam in tehnikam, ki gradijo podatkovne centre prihodnosti. Tako danes ni več vprašanje, kakšna je zanesljivost in razpoložljivost centrov, vprašanje je, kako učinkoviti so centri, kako jih nadziramo in kako upravljamo z delovnimi procesi v podatkovni centrih. Odgovore na ta in druga vprašanja s področja sodobnih podatkovnih centrov, njihove oskrbne infrastrukture in v njih nameščenih ključnih sistemov bomo iskali na letošnji konferenci.

Več o konferenci

 

© Copyright 1996-2018, SoftNET vse pravice pridržane
Oblikovanje & izdelava Kabi d.o.o.